maandag 4 maart 2013

Brinner

Afgelopen zaterdag hadden we een feest. Schoonmoeder was 70 jaar geworden en dat wilde ze uitgebreid vieren in een zaaltje met allemaal familie en vrienden erbij.
Ik vermoed dat er in totaal tussen de 150 a 160 man aanwezig waren en het kan zelfs nog meer zijn. Maanden is ze bezig geweest met de voorbereidingen, het zaaltje, de catering, drinken en drank kopen, hapjes maken en laten maken.
Het resultaat mocht er zijn want het was supergezellig.
Veel neven, nichten, ooms en tantes van Man weer gezien. Veel gekletst en vaak gezegt 'We gaan snel een keer afspreken'.
Iets wat je al snel zegt wanneer je verschillende mensen en dan zeker familie waar je vroeger vaak mee omging weer ziet.
Vaak wordt er dan een keer een afspraak gemaakt en daarna is het weer maanden stil, totdat een bruiloft, begrafenis of een feest gegeven wordt.

Zo'n feest is leuk en gezellig maar absoluut niet mijn ding.
Dat geregel, alles zelf willen doen, omdat het goedkoper zou zijn, overal aan denken, mensen vragen of ze achter de bar willen staan en hapjes rond willen brengen.
Dan d'rbij vind ik het zonde van het geld.
Maar eerlijk is eerlijk schoonmoeder heeft genoten en daar gaat het om.

Nadat het feest was afgelopen hebben we nog opgeruimd en alles wat over was moest terug naar mijn schoonmoeder. Daar nog even gegeten en was nagepraat en vervolgens naar huis gegaan.
Doodmoe was iedereen.
Thuis gekomen met z'n 2en nog even nagepraat en tegen half 6 zijn wij ook ons bed in gedoken.

Gister een gat in de dag geslapen, geen wekker gezet en alle plannen die we hadden hebben we maar even on hold gezet. Tegen een uur of 3 was iedereen eruit en gedoucht om erachter te komen dat we eigenlijk helemaal geen eten in huis hebben. Ja, bami van de vorige avond, maar daar had ik echt geen trek in.

Dus hop naar de supermarkt, wat een heerlijkheid dat het gewoon open is.
Man heeft zich tegoed gedaan aan de bami en tegen een uur of 5 hadden de kinderen en ik een Brinner (Br(eakfast)/ (D)inner) op ons bord. Een lekker crossaintje, overbroodjes waarvan een paar met kaas, thee.
Dit alles lekker op de bank opgegeten met de tv aan.

Ontaarde ouders, ja hoor af en toe zijn we dat en het kan dan heerlijk zijn.

6 opmerkingen:

 1. Wat is er mis met ontaarde ouders? Het is juist goed om af en toe eens iets totaal anders te doen. Voor mijn dochter hebben we thuis ook regels over snoepen en drinken, maar af en toe mag ze een dag helemaal los: warme chocomel met slagroom, chips, nootjes, een toetje, een gevulde koek...Dat noemen we een: vandaag eten we waar we trek in hebben. Wel met "gewoon" avondeten. Maar goed, aan jullie zondag was niets gewoon, dus waarom dan ook gewoon eten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd met je schoonmoeder!Haha...een brinner.Of bestaat dat echt,nee,toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk nieuw woord vind ik: brinner. En ik vind het super dat je schoonmoeder haar verjaardag zo groots viert. Al had ik het inderdaad nooit zelf gedaan allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitslapen en chillen op zondag mag, daar zijn zondagen tenslotte voor.
  Wel leuk zo'n brinner, die gaan we onthouden :)
  In ieder geval hebben jullie een fijn feest beleefd met de familie en daar gaat het om. Of je nou alles zelf doet of laat doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Mirjam, een lekker los gaan dag is ook heerlijk!
  @Ingridblogs, dank je wel. Nee ik denk niet dat het bestaat. :)
  Mrs T, Ja was ook helemaal super!
  Desire, jep daar gaat het inderdaad om!

  BeantwoordenVerwijderen