dinsdag 5 februari 2013

Handtas 'houding' commentaar

Afgelopen weekend waren we met z'n allen boodschappen aan het doen. Niets mis mee en best gezellilg. We staan ergens te kijken en ineens hoor ik Zoon zeggen; 'Mam, hou je tas anders vast. Je bent geen 13 meer'.

Ik kijk naar mijn tas en hoe ik het vast heb. Ik vind dat ik het op een normale manier vasthoud, maar Zoon is het daar niet mee eens. Hij vertelde me nog een keer, dat alleen 'tieners' op die manier hun tas vasthouden. Tot overmaat van ramp, hoorde Dochter het gesprek en begon zich er ook mee te bemoeien.
Ik moest het maar over mijn schouder doen, want dit hoort niet hoorrrr..... (en dan volgt er ook nog eens een lange RRR, om de nadruk er op te leggen). Ik ben namelijk al oud, moeder en tot overmaat van ramp hun moeder, dus hoe durf ik.
Rollende ogen benadrukken hun mening nog even en het gezucht wat volgt geeft aan dat het heel vervelend is.

Aangezien ik geen gekke Henkie ben, heb ik het maar genegeerd en aangegeven dat hun gedachtengang niet euh geheel klopt.

Nu was ik net aan het surfen, jawel over een handtas, en wat blijkt.

De verschillende manieren van vasthouden is onderzocht! Wie had dat ooit gedacht.
Ik niet.
Maar laten we eerlijk zijn, ze onderzoeken de meest vreemde dingen tegenwoordig. Ik las een een keer een onderzoek over gapende schildpadden... Tja, wat maakt het uit hoevaak en waarom die schildpadden gapen. Iedereen gaapt dus waarom een schildpad niet.

Maar goed, die handtas.

Hij blijkt dat wanneer je je handtas bij je schouder vasthoudt, dat het macht uit schreeuwt. Zo had ik de tas dus vast....en wat blijkt dat schreeuwt om macht.

 Rond een schouder, geeft gebrek aan controle aan. Zo heb ik mijn tas niet vaak omdat het vervelend is, de tas glijdt altijd van mijn schouder af en ik irriteer me er mateloos aan.


 Ik heb mijn tas vaak zijdelings, zodat ik het ding niet hoef vast te houden. Dat vind ik het makkelijkst, ik heb er geen last van en alles is bij de hand, zonder dat ik iets hoef los te laten. Het onderzoek geeft aan; Gemakkelijk. Dat vind ik ook want het is gemakkelijk, wanneer ik verder lees staat er .... vaak bij jonge vrouwen. Need I say more?!

Dus ik schreeuw macht uit of ik ben een jonge vrouw, volgens het onderzoek.
Mijn conclusie? Wat maakt het uit hoe je je tas draagt, zolang het maar gemakkelijk is!
6 opmerkingen:

 1. Ik draag mijn tas altijd over mijn schouder. En ik meen toch echt wel dat ik veel controle heb. ;-)

  Off topic: je was in mijn spam beland. Tssss! Heb je er snel uitgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn tas altijd kruislings omgeslagen... en ik bewaak hem haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe ik mijn tas vasthoud, hangt af van waar ik ben en welke tas ik bij me heb. Is het ergens druk, dan draag ik mijn tas vaak kruislings, omdat ik niet berooft wil worden. Soms hou ik mijn tas aan de hengsels vast en soms draag ik hem over mijn schouders. Maar nu ik weet dat dat laatste een teken van macht is, ga ik dit ook vaker doen ;)

  10 februari 2013 0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar ze tegenwoordig allemaal onderzoek op doen. Ik hang mijn tas altijd bij mijn elleboog. Wat zou dat dan betekenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga op mijn vijftigste ook voor makkelijk;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe gewoon altijd alles waar ik zelf zin in heb. Als het mijn dochter niet bevalt, gaat ze maar achter me lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen