donderdag 7 februari 2013

Tijdverdrijf

De afgelopen weken, die ondertussen al maanden zijn geworden, hebben wij het druk in ons huis. We zijn bezig alles opnieuw te doen. Nieuw behang, alles verven, de trap heeft echt onderhoud nodig en ga zo maar door.
Daardoor zitten onze avonden vol met, alles afplakken, schuren van de muren (alles moet mooi glad van Man), vervolgens gaten vullen, weer afplakken en schuren. Van de week is het de bedoeling dat er niet meer geschuurd hoeft te worden, maar dat het behang op de muren kunnen. (Eindelijk).

Het duurt allemaal al erg lang maar dat komt omdat we het 'tussendoor' doen. Vaak kunnen we niet een heel weekend er voor vrij maken, omdat er ook andere dingen gedaan moeten worden. We proberen het wel, maar dan heeft iemand anders een huis gekregen en of Man wil helpen, dan ga ik met mijn moeder weg, de kinderen hebben we natuurlijk ook nog en daar moet toch ook aandacht aan gegeven worden of er staat wat anders op stapel. Het lijkt wel alsof er altijd wel iets is om te doen waardoor het huis op de 2e plaatst komt.

Zodoende hebben we besloten meer in de avonden te doen, dan kunnen we elke dag een beetje doen. Het is soms niet veel, maar dan wordt er tenminste wat gedaan. Tel daarbij op dat Man en ik samen tegen een uur of  21:00 Insanity doen en de avonden zijn gevuld.

Dan d'rbij komt er altijd iets bij. Van de week hebben we ein-de-lijk fietsen gekocht, wat voor ons weer inhoudt dat de schuur uitgemest moet worden. Een klusje die we graag overslaan, maar er moet toch echt ruimte gemaakt worden voor vier fietsen.

De momenten dat we dan even niets te doen hebben, zijn heerlijk. Op woensdagavond zorgen we dat we om 20:00 klaar zijn met alles, of we slaan een dag over. Dan wil man graag Ultimate Survival kijken en ik Criminal Minds. Dit zijn enige series die we echt volgen. Verder kijken we ook wel naar Masterchef, maar wanneer ik dat mis vind ik het geen probleem.

Maar goed, ik wilde het eigenlijk hebben over tijdverdrijf. Hoewel dit al voldoende is, is het ook wel eens lekker wanneer ik niets te doen heb en (zeer belangrijk) er niemand om me heen draalt. Dit gebeurd meestal op zondagochtend, wanneer de rest nog op 1 oor ligt.

Ik ga dan naar beneden, zet een koffie en ga een beetje surfen, pak een boek of zet de tv aan. Het komt echter ook wel voor dat ik op de laptop een serie ga bekijken. Ik vind het verschrikkelijk om 1x per week naar een aflevering van een serie te kijken om vervolgens een week te wachten.
Omdat ik ten eerste moet onthouden wanneer het ook alweer op tv komt en ten tweede te ongeduldig ben om erop te wachten en zeker wanneer er iets gebeurd. Zo heb ik rond kerst 2 jaar geleden. de hele serie Brothers & Sisters gekeken, alle vijf seizoenen.
Ben ik een paar maanden geleden begonnen met Once upon a time en Dochter had Pretty Little Liars gedownload. Dat laatste is een tienerserie, maarre is toch ook leuk om naar te kijken.

Er zit wel een nadeel aan vast, ik denk vaak 'Nog eentje kijken' om er vervolgens achter te komen dat het al de vierde is.

Heerlijk die momenten wanneer niemand om me heen is en ik even mijn tijd kan indelen hoe ik het wil en ik even niets hoef te doen!4 opmerkingen:

 1. Ik mis die ook wel eens, zo al samenwonende. Toen Vlam de afgelopen zomer 5 maanden in la France zat, ging de tv avonden gewoon niet aan. Lekker vroeg naar bed met een boek. Zálig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets te doen hebben, kan echt een genot zijn. Meestal als ik niets te doen heb, join ik de gameclan waar ik deel van uitmaak, en ga even lekker mijn zinnen verzetten in de virtuele wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Zuster_Klivia, heerlijk he. Ik vind het altijd lekker om even geen rekening te hoeven houden met... andere.
  @Redstar, ja dat lijkt me ook lekker even niet de werkelijkheid om je heen. Ik ben geen gamemens, maar kan me het genot voorstellen.
  @Mrs. T, gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen