vrijdag 8 februari 2013

Insanity

In mijn vorige logje had ik het over Insanity en Mrs. T. vroeg me er even wat over te vertellen.

Insanity is een workout waar je heel veel bij gaat zweten en waarbij ik een minuut of 20 van moet bij komen. Zo, dan weten jullie in ieder geval al dat het erg intensief is.

Op 2 januari zijn Man en ik samen begonnen. Een nieuw jaar en dit jaar is mijn voornemen, en ook die van hem, om een wat meer gevormd lichaam te hebben. Ik hoef geen six-pack, mijn armen en benen hoeven niet super gespierd te zijn, maar een beetje meer vorm erin dat lijkt mij wel wat. We hebben besloten om het niet elke dag te doen, omdat er nog te veel in het huis te doen is.

Enfin 2 januari was het zover. We begonnen. Het eerste wat kwam was de Fittest, het is namelijk de bedoeling dat je beter wordt en dit is de manier om het te meten omdat je het elke 2 weken moet doen.Op het plaatje wat hierboven is zie je wat je uit moet voeren. Ik begon enthousiast met de warming-up en ik dacht ‘O dit valt wel mee’.
Switch kicks!  Eitje!
Power Jacks!  Gaat redelijk goed zeg, dit is niet zo moeilijk. O, een minuut is best langgggg.
Power knees!  O, gelukkig dit is wat relaxer.
Power Jumps! Pffffff
Globe Jumps!  Aaarrrggghhh
Suicide Jumps! Waarom doe ik dit ook al weer, w a a r o m?!
Push up Jacks! Dat kan ik niet en ik kwam niet verder dan 1.
Low Plank Oblique! B I J N A  K L A A R! Aaarrrggghhh!!!
Mijn gedachtes gaan overigens bij elke workout op deze manier…

Wat was ik blij dat de fittest voorbij was. We hebben een liter water gedronken en ik moest even goed afkoelen.

Vervolgens kwam dag 2, Plyometric Cardio Circuit.
De warming-up van de Fittest is een lachertje vergeleken bij deze.
Jog, Jumping Jack, Heismans, 1-2-3, Butt kicks, High knees, Mummy kicks..
Wanneer je klaar bent denk je, pff dat viel mee.. dan zegt hij; ‘Goed nu nog een keer, maar dan iets sneller’. Daarna NOG een keer.

Na de warming-up ben ik helemaal uitgeput en gutste het zweet van mijn lichaam af. Gelukkig volgde de rek en strek, maar zelfs dat koste af en toe moeite. Onder in zie je hoe lang alles duurt en na de rek en strek blijft een minuut of 27 over. Ik was al iets meer op adem, naast me hoorde ik wel een gezucht en gesteun. Man heeft het met sommige oefeningen iets meer moeite ivm lenigheid.
Goed, 27 minuten over en dan begint het!
Allerlei oefeningen die me  helemaal opzwepen, uitputten en er voor zorgen dat ik erachter kom dat ik helemaal niet zo’n goede conditie en heel weinig (understatement)  kracht heb.
Gelukkig ben ik niet de enige en is Man ook helemaal aan het einde van zijn latijn.
Wanneer we klaar zijn voelen we ons uitgeput, zijn we helemaal bezweet, maar eerlijk is eerlijk het is ook lekker.

Dan is het nog een workout Insanity Cardio Power & Resistance. Deze workout zorgt ervoor dat er tempo in zit en dat elke stukje van je lichaam wordt aangepakt. Ik was kapot! De spieren waarvan je dacht ‘Die heb ik niet’ moesten wakker worden en aan het werk.
Ditzelfde geldt ook voor Cardio Pure cardio en cardio abs.

We zijn volgens de Insanity calender 2 weken bezig, in werkelijkheid 4 weken. Af en toe redde we het niet qua tijd of er moest iets anders gebeuren.

Deze week hebben we het helemaal niets gedaan, omdat de woonkamer vol ligt met een kledingkast die we nog in elkaar moeten zetten. Dus volgende week doen we het ‘even’ elke dag.

Of ik resultaat zie? Jaaaa zeker! Mijn buik is al iets minder en ik kan al 2 push-ups!!! (Waar kan een mens al niet blij om zijn!) Mijn kracht is dus al iets meer. Bij Man zie ik de spieren van zijn bovenarmen al meer naar voren komen. Dat zal bij mij stuk langer duren, want ik heb echt een stuk kipfilet bij mijn bovenarmen hangen.

De tweede fittest ging een stuk beter dan de eerste omdat ons uithoudingsvermogen beter was.

Of ik het had verwacht? O jazeker wel. 
Wanneer je van, bijna niets, naar zo veel cardio gaat, dan verwacht ik het zeker wel. Als er niets was veranderd, dan houd je de moed er niet meer in zou ik er klaar mee zijn. Wat ik bij Insanity wel prettig vind is dat je niet hoeft te tellen hoe vaak je een oefening doet, nou ja alleen bij de fittest. Het gaat er namelijk niet om hoe vaak je iets doet, maar dat je je 100% geeft. Een gegeven wat soms moeilijk is, want je wil nog verder of meer doen, maar dan lukt het gewoon niet omdat je de kracht niet hebt.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik blij ben dat we met z’n 2en zijn dan pep je elkaar toch iets meer op.

Dochter heeft ook een weekje meegedaan, maar aangezien er gezweet wordt (gek he) is ze gestopt....

7 opmerkingen:

 1. Ik ken Insanity wel. Tenminste, ik heb het wel eens op internet bekeken, haha. Maar echt, ik denk niet dat ik er ooit aan begin. Ik doe bijvoorbeeld wel dvd van Jillian Michaels, maar dat is niets vergeleken met dit! Maar ik vind het dapper van je! Veel sterkte en succes dus met het vervolg hierva

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sassie, Het is ook erg intensief.
  @Mrs. T, hihihi en hopen op een strakker, gevormder lijf.....
  @Regina, ik ga daar even op zoeken om te kijken wat het is.
  Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar maken ze tegenwoordig veel reclame van op de Belgische televisie. Geweldig zijn altijd die voor en na foto's of beelden. Dan moet ik altijd denken aan de reclame van kattenvoer. Laten ze een kat los op het bakje voer wat er staat en ze vliegt er inderdaad gulzig op af. Is natuurlijk een kat die ze enkele dagen geen eten meer hebben geven, die eet alles wat voor haar gezet wordt. Maar soit, dat was even mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha Hans je hebt gelijk hoor en die voor en na foto's geloof ik ook niet allemaal. Maar eerlijk is eerlijk, een voorgekauwd programma waar ik niet de deur voor uit hoef vind ik wel heerlijk en alles is beter dan niets doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook niet van zweten;)maar hou vol!

  BeantwoordenVerwijderen